BIONICALAB. Espai de co-creació i aprenentatge, workshops i laboratoris dictats per dones. Els workshops incorporen les baixes tecnologies, l’electrònica creativa, el reciclatge electrònic, el “chatarreo” i l’ús de tecnologies quotidianes per a la comunicació aplicades a la creació.
En aquesta primera edició de BIONICA es presenten 2 tallers per a tot públic de manera remota, a través de plataformes digitals.

Espacio de co-creación y aprendizaje, workshops y laboratorios dictados por mujeres. Los workshops incorporan las bajas tecnologías, la electrónica creativa, el reciclaje electrónico, el “chatarreo” y el uso de tecnologías cotidianas para la comunicación aplicadas a la creación. 

En esta primera edición de BIONICA se presentan 2 talleres para todo público de forma remota, a través de plataformas digitales. 

Es requereix : connexió a internet inscripció prèvia i una quota simbòlica de 5€.
Se requiere: conexión a internet inscripción previa y una cuota simbólica de 5€.

INSCRIPCIONES ABIERTAS HASTA EL 28 DE DICIEMBRE.

Dimarts 28 de desembre I Martes 28 de diciembre 15:30 – 18:30 I Online

WORKSHOP 1 : ESCENA DIGITAL. Pantalles una finestra a la creació interdisciplinària i col·laborativa en temps de distància.

WORKSHOP1: ESCENA DIGITAL. Pantallas una ventana a la creación interdisciplinar y colaborativa en tiempos de distancia.

Impartit per I Impartido por : BRISA MP

Durada 3 hores

Dirigit : Joves, adults artistes i interessats amb interès en l’ús de la creació col·laborativa a través d’internet.

Duración 3 horas 

Dirigido a: Jóvenes, artistas y adultos con interés en el uso de la creación colaborativa a través de internet. 

Barrejant diferents materials i estratègies per a la creació en pantalla. Amb els materials , dispositius i suports que usem de manera quotidiana donem un ús creatiu i estètic, connectem amb altres persones generant accions de composició col·laborativa per a la pantalla per a la producció de vídeo o accions en temps real.

Per a aquest taller es requereixen els següents materials:
Ordenador + connexió a internet. Telèfon mòbil
Paper o cartolina blanca , llapis , objectes , fotografies, retalls de revista, etc.
Llibres, textos, poesia
Arxius d’àudio o música

Mezclando diferentes materiales y estrategias para la creación en pantalla. Con los materiales, dispositivos y soportes que usamos de forma cotidiana damos un uso creativo y estético, conectamos con otras personas generando acciones de composición colaborativa para la pantalla para la producción de video o acciones en tiempo real. 

Para este taller se requieren los siguientes materiales: 

Ordenador + conexión a internet. Teléfono móvil . Papel o cartulina blanca, lápices, objetos, fotografías, recortes de revista, etc. Libros, textos, poesía Archivos de audio o música 


Dimecres 29 de desembre I Miércoles 29 de diciembre 15:30 – 18:30 I Online

WORKSHOP 2 : SOFT CIRCUIT. Introducció als tèxtils electrònics

WORKSHOP 2: SOFT CIRCUIT. Introducción a los textiles electrónicos.

Impartit per I Impartido por : MARÍA JOSÉ RÍOS

Durada 3 hores
Dirigit a: Joves, adults, adults majors i nens a partir de 10 anys.
Taller bàsic, no es requereix experiència prèvia, només ganes i aprendràs a fer un circuit des del tèxtil bàsic.

* Per a participar del taller es requereixen materials

Duración 3 horas  Dirigido a: Jóvenes, adultos, adultos mayores y niñas/os a partir de 10 años.  Taller básico, no se requiere experiencia previa, solo ganas y aprenderás a hacer un circuito desde lo textil básico. * Para participar en el taller se requieren materiales 

Taller Jugar amb leds de diferents colors des del Soft circuit (circuit tou). El circuit que es mostra és molt senzill i es pot usar com a un o diversos pegats,  i usar per a projectes de tèxtils amb leds, fent els components electrònics un mateix des del tèxtil.En aquest circuit, s’encén el led blau i en pitjar el botó s’apaga i s’encén el led vermell.
Així, amb aquests leds podem jugar i aprofitar per a muntar un petit circuit.

Per a aquest taller requereixen els següents materials: Una pila de 3V de rellotge CR 2032 (pila de botó), 2 resistència de 100 Ohm, 1 Led vermell i 1led blau (o el color que vulguis), Fil conductiu, fil de coure, fil o cable elèctric, Feltre o tela : 3 trossos : fons, porta pila, botó, Napa o escuma ( per al botó), Paper d’alumini, fil normal, Agulla de cosir de llana prima i una altra per a fil, Botons snap metàl·lics (les parts femella), Tisores i alicates.

Taller Jugar con leds de distinto color desde el Soft circuit (circuito blando). El circuito que se muestra es muy sencillo y se puede usar como uno o varios parches y usar para diversos proyectos de textiles con leds, haciendo los componentes electrónicos uno mismo desde lo textil.Con este circuito, se enciende el led azul y al apretar el botón se apaga y se enciende el led rojo.Así, con estos leds podemos jugar y aprovechar para montar un pequeño circuito.

Para este taller requieren los siguientes materiales:  Una pila de 3V de reloj CR 2032 (pila de botón) , 2 resistencia de 100 Ohm, 1 Led rojo y 1 led azul (o el color que quieras), Hilo conductivo- hilo de cobre o cable eléctrico, Fieltro o tela: 3 pedazos: fondo, porta pila, botón, Napa o espuma (para el botón), Papel de aluminio, Hilo normal, aguja de coser de lana delgada y otra para hilo, Botones snap metálicos (las partes hembra, tijeras y alicates.